2024 YKS ne zaman? Sorusu şimdiden aklınıza takılmaya başlamış olabilir. İyi bir üniversite hayatı için büyük önem teşkil eden YKS’ye erkenden çalışmaya başlamak gereklidir. Tabii ki bu süreçte başvuru ve sınav tarihi gibi detayları -daha sınava uzun zaman olmasına rağmen- merak etmek gayet normaldir.

Öyleyse seneye gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS hakkındaki tahminleri ve şu anda belli olan detayları öğrenmek için doğru yerdesiniz.

2024 YKS Ne Zaman? 2024 YKS Tarihi

Malum olduğu üzere 2023 YKS 17-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi. 17 Haziran itibariyle YKS’nin ilk oturumu TYT (Temel Yeterlilik Testi) uygulanırken, 18 Haziran günü de AYT -yani Alan Yeterlilik Testi- yapıldı.

Kesin tarih ÖSYM tarafından ilan edilir. Bu yüzden ÖSYM’nin resmi web sayfasındaki duyuruları takip etmeniz önerilir. Elbette YKS ve LGS sınavlarına ilişkin en güncel ayrıntılar İlerlet.com platformunda da anlık olarak yayınlanır.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 1. Oturumu (TYT) 8 Haziran 2024 tarihinde yapılacak. 2. Oturumu (AYT) ise 9 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Aynı gün, Yabancı Dil Testi (YDT) oturumu da yapılacak.

2024 YKS Başvuru Tarihi Ne Zaman?

2024 YKS sınavı ne zaman? Sınavın hangi günlerde yapılacağı netleşmediği gibi 2024 YKS başvuru tarihleri de kesinlik kazanmış değildir. Ancak başvuruların genelde her yıl sınav tarihine birkaç ay kala alındığını söyleyebiliriz. Geç başvuru tarihi ise ilk başvuruları kaçıranlar için ilan edilir. Bu ise normal başvurular sona erdikten birkaç gün sonra duyurulur.

2024 YKS Sınavı Ne Zaman?

YKS sınavı ne zaman 2024 tarihi itibariyle her yıl olduğu gibi OSYM ve dönemin eğitim bakanı tarafından belirlenecektir. Ancak her yıl olduğu gibi YKS sınavı 2024 haziran ayında yapılması beklenmektedir.

2024 YKS’ye Nasıl Çalışılmalı? 2024 YKS Hazırlık Süreci Nasıl Olmalı?

Şüphesiz ki atılması gereken ilk adım, doğru bir planlama yapmaktır. Bunun için size özel, kişiselleştirilmiş bir çalışma programına ihtiyacınız vardır.

Bu noktada öncelikle; iyi bildiğiniz, eksik olduğunuz ve zorlandığınız konuları belirlemelisiniz. Ona göre düzenli bir takvim oluşturmalı; konu anlatımları, farklı kaynaklardan soru çözümleri, deneme sınavlarına katılım gibi pek çok aktiviteyi bu takvime dâhil etmelisiniz.

Bu kapsamda, dikkate almanız gereken ipuçlarından bazılarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Sistemli Ders Programı:

Hem okul derslerinizi ve ödevlerinizi ihmâl etmemek, hem de sınava etkin şekilde çalışmak için süreci şimdiden şekillendirmeye başlayın. 2024 TYT konuları ve 2024 AYT konuları doğrultusunda bir liste hazırlayarak ona sadık kalmaya çalışın.

  • Zengin Kaynaklar:

Videolu konu anlatımları ve soru çözümleri, basılı ve dijital kitaplar-soru bankaları gibi çeşitli materyallerden faydalanın.

  • Zamanlama:

Soru çözerken ve deneme sınavları esnasında vaktinizi verimli kullanmak için stratejiler oluşturun. Hangi sorunun en kolay nasıl çözüleceğine dair pratik yöntemler ve tüyolar öğrenmeye bakın. Çalışırken ve sınavlarda zaman tutarak kendinizi sürekli test edin. Bolca pratik yaparak, her soru için harcadığınız zamanı mümkün mertebe azaltın.

  • Tekrarlar:

Biliyoruz; 2024 YKS ne zaman? Diye düşünürken, ‘daha epey var!’ diyorsunuz. Fakat vaktin çabuk geçtiğini, son âna bıraktığınız takdirde hiçbir şeyi yetiştiremeyeceğinizi unutmayın.

Bu nedenle bir yandan çok çalışırken, diğer taraftan konuları tekrar ederek hızla geçen zamanınızın her dakikasını iyi değerlendirin. Tekrar yapmak eksikliklerinizi görmeniz ve mevcut bilgilerinizi pekiştirmeniz açısından oldukça mühimdir.

  • Motivasyon:

Performansınızın düşmemesi, heyecan ve şevkinizin kırılmaması için kendinizi motive etmeye de önem verin. Bu amaçla çalışma ortamınızı düzenlemek, sosyal aktivitelere katılmak, kendinize ödül vermek gibi şeyler yapabilirsiniz.

Stres yönetimi için yoga ve meditasyon tekniklerinden de yararlanabilirsiniz. Rahatlatıcı egzersizler ve hobiler bu süreci daha keyifli kılmanıza yardım edecektir.

Ayrıca çalışırken molalar vermekten, ders ve istirahat dengesini iyi ayarlamaktan geri durmayın.

2024 YKS ne zaman? Şeklindeki Sorunuzun yanı sıra, 2024 YKS değişecek mi? Yeni sistem mi geliyor? Gibi soru işaretlerinizi de yine sizin için hazırladığımız rehber içeriklerimizden biri ile çözüme kavuşturabilirsiniz. O halde yeni sınav sistemine ilişkin tüm bilgilere 2024 YKS tıklayarak hemen ulaşın!

2024 YKS ne zaman, 2024 2023 ne zaman, YKS ne zaman 2024, YKS sınavı ne zaman 2024, 2024 YKS sınavı ne zaman açıklanacak?