2024 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? Diye merak içinde olan adaylar o büyük anın gelmesini sabırsızlıkla bekliyor. Üniversiteye geçişin en kritik aşaması olan YKS sonrası tercihler ve yerleştirme süreci, sonuçların açıklanmasıyla birlikte başlayacak. 2024 YKS sonuçları sonrasında İlerlet Online Eğitim Platformu üzerinden tercih işlemleri konusunda online rehberlik alabilirsiniz.

Öyleyse sonuç tarihinin ne zaman olduğu ve tercih yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiği ile ilgili bilgiler için içeriğimize göz atın.

2024 YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Geçen yıla baktığımızda YKS’nin 18-19 Haziran arasında uygulandığını, sonuçların ise 18 Temmuz tarihinde açıklandığını görüyoruz.

Bu yıl ise sonuçların ÖSYM tarafından aynı şekilde Temmuz’un 3. Haftası içinde duyurulması bekleniyor. Geçtiğimiz sene sonuçların 20 Temmuz’da ilan edileceği söylenmesine rağmen bu tarih 2 gün öne çekilerek 18 Temmuz’da açıklama yapılmıştı. Dolayısıyla sonuç tarihinde 1-2 gün öteleme veya geriye alma durumu söz konusu olabiliyor.

Merakla beklenen 2024 YKS sınav sonuçlarına her zaman olduğu gibi ÖSYM.gov.tr adresi üzerinden ulaşılabilecek.

2024 YKS Sonuç Tarihi Ne Zaman?

Bilindiği gibi bu yıl 17 Haziran’da TYT yani Temel Yeterlilik Testi, 18 Haziran sabahı ise AYT (Alan Yeterlilik Testi) oturumu ile öğleden sonra YDT (Yabancı Dil Testi) uygulanacak.

Sınav başvuruları 8-23 Mart arasında gerçekleştirildi. Şimdi de sıra, 2024 YKS sonuçları ne zaman açıklanır? Sorusunun cevabını bulmaya geldi.

Tahminlere göre 2024 itibariyle YKS sonuçlarının 18-20 Temmuz arasında ilan edilmesi, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nun da aynı hafta içinde yayınlanması öngörülüyor.

Geçen sene tercihlerin 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında yapıldığını, tercihlerin ise 15 Ağustos’ta açıklandığını hatırlayacak olursak; bu yıl da yine benzer bir tarih aralığının söz konusu olacağını tahmin ediyoruz.

YKS Sonuçları Erken Açıklanır Mı 2024

YKS sonuçları erken açıklanır mı 2024, sonuç bilgisi ÖSYM tarafından sınav sonrasında genellikle 2 hafta içinde açıklansa da bu süre sınav katılım sayısına ve ÖSYM nin sınav kurallarına göre değişiklik gösterebilir.

2024 YKS Sonuç Sayfası:

2024 YKS sonuçları ne zaman açıklanır? Sınav ile ilgili tüm duyurulara buradan ulaşmanız mümkün. Sonuçlar ilan edildiğinde ise https://sonuc.osym.gov.tr adresine girerek görüntüleyebilirsiniz. YKS sonuçları TC ile sorgulama yapmak ve 2024 Sisteme erişmek için TC kimlik numaranızı ve aday şifrenizi yazmanız yeterli. Öte yandan sınav sonuçlarına ilişkin ÖSYM’nin yayınlayacağı sayısal bilgilere de mutlaka göz atmanız gerektiğini unutmayın.

Söz konusu kılavuzda; 2024 YKS testlerinin standart ve ortalama sapmaları, sınava başvuran-katılan-sınavı geçerli ve geçersiz aday sayısı gibi bilgilere yer veriliyor. Ayrıca testlerin doğru cevap sayısı dağılımları, sınav ve yerleştirme puanlarının yığınsal dağılımları da bulunuyor.

YKS Sonuçları T.C. İle Sorgulama 2024 Nasıl Yapılır?

YKS sonuçları T.C. ile sorgulama 2024 nasıl yapılır? YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sonuçlarını T.C. ile sorgulamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Öncelikle, ÖSYM'nin (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) resmi internet sitesini ziyaret edin. 

  2. Ana sayfada yer alan "Sınavlar" bölümüne tıklayın.

  3. Açılan sayfada "Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)" seçeneğini bulun ve üzerine tıklayın.

  4. YKS sayfasında, "Sonuçlar" bölümüne girin.

  5. Sonuçlar sayfasında, T.C. kimlik numaranızı ve aday şifrenizi kullanarak giriş yapmanız gerekmektedir. T.C. kimlik numaranızı doğru şekilde girin.

  6. Ardından, aday şifrenizi de doğru şekilde girin.

  7. Bilgilerinizi girdikten sonra "Giriş" veya "Sonuçları Görüntüle" gibi bir butona tıklayın.

  8. Sonuçlarınızı görüntüleyebileceğiniz sayfa açılacaktır. Bu sayfada YKS sonuçlarınızı, puanlarınızı ve sıralamanızı görebilirsiniz.

ÖSYM'nin resmi internet sitesinden YKS sonuçlarınızı sorgulamak için doğru ve güncel bilgileri kullanmanız önemlidir. Ayrıca, sonuçların açıklanmasıyla ilgili resmi duyuruları takip etmek de faydalı olacaktır.

2024 YKS Tercihleri Nasıl Yapılır?

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2024, Dört gözle 2024 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? Diye bekleyen

Adayların tercih sürecini nasıl yöneteceğini de şimdiden düşünmesi önem taşıyor. Sonuçlara göre doğru değerlendirme ve tercih yapabilmek için dikkat etmeniz gerekenlerden bazıları şunlar:

  1. Tercih aralığını göz önünde bulundurun ve ÖSYM’nin belirlediği tarihleri kaçırmayın.
  2. Beklentilerinizi ve önceliklerinizi hesaba katarak bir tercih listesi hazırlayın.
  3. Sınav sonucunuzdaki puan aralığı doğrultusunda uygun üniversiteleri tercih etmeye özen gösterin.
  4. Listeye sınav sıralamanızın oldukça üzerinde bulunan üniversiteleri yazmayın. Sıralamanızdan birkaç bin düşük ya da yüksek veya sıralamanız ile aynı üniversitelere ağırlık verin.
  5. Hangi bölüm ve üniversitede okumak istiyorsanız özelliklerini, avantaj ve dezavantajlarını iyice araştırın.
  6. Seçmeyi düşündüğünüz bölümün iş imkânları hakkında bilgi edinin. Kampüs ve üniversite konumu gibi fiziksel olanakları da mutlaka değerlendirin, akademisyenlerle ilgili araştırma yapın.
  7. Diğer taraftan; gitmeyi planladığınız üniversitenin, yurt dışı, Erasmus, staj ve burs fırsatlarına ilişkin bilgi alın. Ayrıca yan dal ve ÇAP imkânlarına da bakın.
  8. Sıralamanın önemini unutmayın. Daha çok hangi bölümleri ve üniversiteleri istiyorsanız tercih listenizde ilk sıraya onları yazın.

Siz de 2024 YKS sonuçları ne zaman belli olacak? Diye beklerken tercih süreciyle ilgili sorularınıza cevap bulmak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilir, profesyonel destek alarak hedeflerinize daha sağlam adımlarla yürüyebilirsiniz. 2024 YKS başvuruları için ilerlet bilgi havuzu sistemini takip edebilirsiniz.