Soru: Hocam gerçekten de her şeyin başı Türkçe midir?

Korhan Hoca: Evet, gerçekten de her şeyin başı Türkçe. Türkçeyi düzgün bir şekilde anlayan bütün öğrenciler bütün derslerde aynı zamanda soru köklerinde çok başarılı olur ve bütün dersleri net bir şekilde anlar.

Soru: Dil Bilgisi kâbusu olanlara önerileriniz nelerdir?

Korhan Hoca: Öncelikle ön yargılarını kesinlikle atmalılar. Üniversiteye hazırlanan öğrenciler; “Sözcükte yapı, Ses Bilgisi, Yazım ve Noktalama Kuralları” dörtlüsünü güzel anlarlarsa ve sıralı bir şekilde gidip bol soru çözerlerse çok başarılı oluyorlar. LGS öğrencileri de yine sıralı bir şekilde gidip konu köklerini güzel bir şekilde anlayıp bol soru çözüp uzmanlardan destek aldıkları sürece başarı kaçınılmaz olur.

Soru: Paragraf sorularında bizim dikkat etmemiz gereken noktalar nelerdir?

Korhan Hoca: Gelenekselleşmiştir biliyorsunuz paragrafta önce soru kökü sonra paragraf sonra seçenekler deriz ama burada bizim için en önemli unsur “istikrar” düzenli bir şekilde soru çözen bir öğrenci, en zayıf öğrenci bile düzenli bir şekilde soru çözerse kesinlikle başarı geliyor.

Soru: Türkçede soru çözerken sizce süreyi nasıl kullanmamız gerekir?

Korhan Hoca: Süreyi çok verimli kullanmamız ve mutlaka belli süre limitleri koymamız gerekir. Bunlara göre hareket edersek sınavlar da belli süre sınırları koyarsak ve en sonda turlama yöntemini uygulayarak genel tekrara vakit ayırırsak öğrenci çok başarılı oluyor.